Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mit ehet, aki laktózintoleranciában szenved?
  2022-12-28 22:59:49, szerda
 
  Egyre többen követik a laktózmentes étrendet még azok közül is, akik nem szenvednek laktózintoleranciában. A laktóz egy olyan cukor, amely a tejben és a tejtermékekben található meg. A vékonybélben lévő laktáz enzim segít ennek a cukornak a lebontásában.

Vannak olyan emberek, akiknek a szervezete nem tud laktázt termelni, vagy nem tudja a tejben lévő laktózt megemészteni. Azok, akik úgynevezett laktózintoleranciában szenvednek, dönthetnek úgy, hogy laktózmentes étrendet követnek, mivel így sokféle kellemetlen tünetet kerülhetnek el.

A laktózmentes életmód azt jelenti, hogy sokféle korábban fogyasztott ételről és italról le kell mondani, azonban sok olyan táplálék nem kerül le a listáról, amely igenis nagyon egészséges. Mutatjuk is, hogy milyen ételeket szabad fogyasztanunk, amennyiben laktózintoleranciában szenvedünk.

A laktózmentes étrend nem zárja ki a zöldségek és gyümölcsök fogyasztását. Beilleszthetjük az étrendbe a hagymát, a fokhagymát, a brokkolit, a kelkáposztát, a spenótot, a salátát, a cukkinit, a sárgarépát, a mangót, az ananászt, a szőlőt, a szilvát, az őszibarackot, a bogyós gyümölcsöket, a narancsot, az almát.

Gyógynövények közül nem tiltott az oregánó, a rozmaring, a kurkuma, a bazsalikom, a kapor és a menta. Milyen italokat fogyaszthat az, aki laktózintoleranciában szenved? Gyümölcsleveket, vizet, kávét és teát.

Húsfélék közül fogyasztható a marha, a sertés, a bárányhús, illetve a csirke és a pulykahús is. A tenger gyümölcsei, azaz a halak, a homár és a kagyló is, illetve a tojásról, annak fehérjéről és sárgájáról sem kell lemondania annak, aki ebben a betegségben szenved.

A hüvelyesek közül nyugodtan lehet enni mindenféle babot, lencsét és még csicseriborsót is. Teljes kiőrlésű gabonák, amelyeket nyugodt szívvel lehet fogyasztani: árpa, quinoa, hajdina, kuszkusz, zab. A diófélék sem tiltottak, beilleszthetjük az étrendünkbe a diót, a pisztáciát, a kesudiót, a mandulát és a mogyorót.

Ehetünk magvakat is mint chiamag, lenmag, napraforgómag és tökmag. A laktózmentes tejeket részesítsük előnyben mint a szójatej, a mandulatej, a rizstej, a zabtej vagy a kókusztej. Olajok közül pedig hasznos lehet a kókuszolaj, az olívaolaj és az avokádóolaj.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Címkék: beilleszthetjük, gyümölcsleveket, csicseriborsót, tejtermékekben, fogyasztanunk, gyógynövények, napraforgómag, gyümölcsöket, fogyasztható, laktózmentes, vékonybélben, megemészteni, fogyasztását, kelkáposztát, őszibarackot, lebontásában, úgynevezett, étrendünkbe, betegségben, kerülhetnek, fogyaszthat, fogyasztott, fogyasztani, kellemetlen, részesítsük, avokádóolaj, sárgarépát, dönthetnek, szenvednek, kókuszolaj, pisztáciát, fokhagymát, egészséges, mandulatej, amennyiben, szenvedünk, laktózmentes étrendet, olyan cukor, tejtermékekben található, vékonybélben lévő, tejben lévő, laktózmentes életmód, laktózmentes étrend, bogyós gyümölcsöket, tenger gyümölcsei, betegségben szenved, hüvelyesek közül, laktózmentes tejeket, zabtej vagy,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Két tekintet van  A végzet az  Szent György napi hiedelmek, s...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Ha így haladunk...  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Emberként automatikusan értéke...  Minden gyerek jó.  Esti kép  A fák lelke  Facebookon kaptam  Különös!  Volt egy...  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Jó éjszakát  A végzet az  A világnak égető szüksége van ...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Esti kép  Esti kép  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam Krisztinától  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Egyszerűen  Pillangó  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 24  Esti kép  Jó éjszakát  György napra  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Nehezen engedem  S a dalok tanulsága  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Pillangó  Emlék  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
laktózmentes étrendet, olyan cukor, tejtermékekben található, vékonybélben lévő, tejben lévő, laktózmentes életmód, laktózmentes étrend, bogyós gyümölcsöket, tenger gyümölcsei, betegségben szenved, hüvelyesek közül, laktózmentes tejeket, zabtej vagy, beilleszthetjük, gyümölcsleveket, csicseriborsót, tejtermékekben, fogyasztanunk, gyógynövények, napraforgómag, gyümölcsöket, fogyasztható, laktózmentes, vékonybélben, megemészteni, fogyasztását, kelkáposztát, őszibarackot, lebontásában, úgynevezett, étrendünkbe, betegségben, kerülhetnek, fogyaszthat, fogyasztott, fogyasztani, kellemetlen, részesítsük, avokádóolaj, sárgarépát, dönthetnek, szenvednek, kókuszolaj, pisztáciát, fokhagymát, egészséges, mandulatej, amennyiben, szenvedünk, gyümölcsök, bazsalikom, szervezete, mindenféle, lemondania, fehérjéről, sárgájáról, gyümölcsei, hüvelyesek, olívaolaj, tiltottak, brokkolit, található, kókusztej, nyugodtan, rozmaring, pulykahús, narancsot, amelyeket, bárányhús, zöldségek, ételeket, szójatej, mutatjuk, listáról, előnyben, magvakat, táplálék, kesudiót, diófélék, italokat, húsfélék, kuszkusz, mandulát, ananászt, cukkinit, tojásról, étrendet, kiőrlésű, mogyorót, étrendbe, spenótot, termelni, korábban, követnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6761
  • e Hét: 31652
  • e Hónap: 63138
  • e Év: 267839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.